fbpx

Hoe kun je je kaaklijn effectief vormgeven?

De zo-genaamde kaaklijn is het kaakgebied of het lagere kaak contour van het menselijk lichaam. Het bestaat voornamelijk uit de interactie van drie spieren: temporalis, masseter en pterygoideus medialis. Net als alle andere spieren in ons lichaam, groeien de kaakspieren zodra zij worden gestimulierd met gerichte training. De kaaklijn is het externe zichtbare kaakgebied, ook wel het kin-kaak contour van het menselijk lichaam, welke zich spreidt van de kin tot de oren.  Het is voornamelijk samengesteld uit vier spiergroepen:

Musculus masseter (masticatore spier), musculus temporalis (temporale spier), musculus pterygoideus medialis en lateralis (binnen/buiten vleugel spier). Deze spiergroep vormt de masticatore spieren welke verantwoordelijk zijn voor het bijten en kauwen van voedsel. De interactie van deze vier spieren trekt de lagere kaak (mandibula) – enige beweegbare lid van alle schedel beenderen – richting de bovenkaak (maxilla).
De Musculus Masseter is de sterkste masticatore spier en, in verhouding tot zijn grootte, zelfs de sterkste menselijke spier – circa de helft van de totale kauwkracht tijdens het eten komt hier vandaan. Samen met de onderkaak vormt dit visueel het grootste gedeelte van de kaaklijn.

5 manieren voor een betere kaaklijn

Scroll naar beneden voor meer uitleg

Kauwgom Kauwen
10%
Mewing (Miauwen)
30%
Gewicht Verliezen
30%
Kaaklijn Operatie
75%
Trainen met Workout-Gum
95%

1. Kauwgom Kauwen

10% effectief

Kauwgom: zeker, langere periodes kauwgom kauwen stimuleert de gezichtspieren. Veel mensen kauwen regelmatig kauwgom met als doel wat aan hun kaaklijn te doen, hoewel dit toch moeizaam is en op zijn best weinig resultaat brengt. Zou je de hele dag kauwgom willen kauwen voor een minimaal resultaat, vooral blootstelling aan suikers (vaak aanwezig in kauwgom) verhoogt bacteriële groei, en de kans op gaatjes verhogen? Prima, ik neem gebruik gewoon kauwgom zonder suiker! Zou je kunnen zeggen. Maar kunstmatige suikers, zoals aspartame, zijn niet zonder risico’s.

2. Mewing

20-40% effectief

Wat is Mewing (miauwen), vraag je je waarschijnlijk af. Het is zoals het klinkt: miauwen als een kat. Oké, misschien toch niet. Mewing is een techniek voor stapsgewijze verbetering van je kaakspier doormiddel van je eigen anatomie (vooral de tong) om je kaak kracht bij te zetten en weinig gebruikte spieren te activeren. Het is veilig aangezien er geen externe factor bij komt kijken – behalve leeftijd. De techniek is op zichzelf niet geheel simpel om je aan te wenden zonder verhogende ineffectiviteit (beginnend in de volwassen fase) in acht te nemen. Desalniettemin is het mogelijk, hoewel riskant, om het juist toe te passen zonder spiegel.

3. Gewicht Verliezen

20-40% effectief

Voorspelbaar, maar geprobeerd en getest. Behalve voor een paar zeldzame diersoorten, is het verliezen van lichaamsgewicht een vrij zekere manier om van je gezichtsvet af te komen. Desalniettemin blijven er zeer weinig oefeningen over (zoal Mewing, hierboven aangegeven) die de gezichtspieren aanpakken. En dit zou waarschijnlijk niet werken als je niet genoeg gewicht hebt dat je kwijt wilt raken – denk aan die irritante dubbele kin! Vertrouwen op alleen oefeningen en dieet is zeker een goede gedachte, maar pakt nog steeds niet doelgericht genoeg het probleem aan. Er is geen specifieke garantie dat je die strakke kaaklijn krijgt. 

4. Kaaklijn Operatie

60-90% effectief

Velen zouden dit als de laatste poging kunnen beschouwen, na oneindig vele methodes te hebben geprobeerd. Behalve de zeer hoge kosten, die waarschijnlijk in de duizenden Euro’s lopen, is er nog de nazorg, risico op complicaties en tig andere mogelijke gevaren. In tegenstelling tot andere methodes, is dit geen natuurlijke methode. En hoewel dit jou binnen een paar weken een fittere, scherpere kaaklijn kan geven, is het zelden de moeite en het risico waard. (Hoewel wij natuurlijk van harte hopen dat het voor u fantastisch uitpakt mocht u voor deze route kiezen!)

5. Trainen met Workout-Gum

90-100% effectief

Wellicht de beste manier om tot je gewenste resultaat te komen. Kaak workout-gums zijn een krachtige manier voor regelmatige oefensessies. Door er sterk op te kauwen train en groei je je kaakspieren. Dit vormt een strakke kaaklijn en zodoende en zekere en sexy uitstraling. 

De kaak workout-gum genaamd JAWLINER 2.0 is gemaakt voor je veiligheid en om je natuurlijke mechanismes te benutten in combinatie met een bewuste levensstijl – om de beste resultaten te bereiken. 

Gebruik eens om de dag de JAWLINER 2.0 voor een 5-minuten durende workout (startend met de medium-soft variant). Begin met rustig te kauwen waarbij je je kaak telkens 1 seconde vast houdt tot je spieren moe aanvoelen. Dit zou circa 2 minuten moeten duren. Vervolg dit door sneller te kauwen en echt die intensiteit te voelen – rond dan af. Dit is één ronde. Doe 5-10 rondes per dag, neem de volgende dag pauze en herhaal dan weer. Met de tijd, terwijl je resultaat ziet en kracht ontwikkelt, zet je de lat wat hoger en ga je voor de hardere variant van JAWLINER 2.0

“Wij geloven echt in hard werken, toewijding en zelf-discipline.”

Bepaal je persoonlijke doelstellingen!

Verander wat je wil veranderen!